onsdag den 26. marts 2014

Syndig Chokoladekage (u. raffineret sukker, gluten og mælk)

Anden omgang i "Anderledes Kager - uden sukker, gluten og mejeriprodukter - uden at gå på kompromis med smagen":-) 
Denne gang en skøn og syndig chokoladekage. Mums. 
Next up, er en lækker lagkage. Glæd dig.


Chokoladekage (u. raffineret sukker, gluten og mælk*)
Ca 12 medium stykker

Ingredienser:
12 bløde dadler
1 moden medium banan
2 medium æg
½ moden udstenet avocado
35 gr. rapsolie
1 tsk. vaniljeessens
110 ml. stærk brygget kaffe
60 gr. mel (f.eks. boghvede-, fuldkornrismel for glutenfri, eller almindeligt hvedemel)
60 gr. kakao, f.eks. valrhona 
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt

For en ekstra syndig udgave, tilsæt 50 gr. hakket mørk chokolade til sidst. Kagen er så ikke sukkerfri længere, tjek chokoladen for indhold mhp. gluten og laktose.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C
  1. Beklæd et ovnfast fad, ca. 20*15 cm, med bagepapir.
  2. Udsten dadlerne. Kør dadler, banan, æg, avocado og olie til en jævn masse i en foodprocessor, eller med stavblender. 
  3. Rør vaniljeessens og kaffe i daddel blandingen.
  4. Rør mel, kakao natron og salt sammen.
  5. Rør mel i dadel blandingen, bland dejen godt. 
  6. Hæld dejen i den forberedte form. 
  7. Bag i 25-30 minutter. Tjek med en tandstik el.lign., om kagen er bagt.
  8. Afkøles på en rist. Velegnet til nedfrysning.
Næringsindhold

Pr. 100 gPr. person (62 g)
Energi214 kcal133 kcal
Protein4,9 g3 g
Kulhydrat27 g17 g
Fedt9,8 g6,1 g









Ingen kommentarer:

Send en kommentar