tirsdag den 18. marts 2014

Lidt grovere Fødselsdagsboller med Rosiner

Det er rart at have en god og nem opskrift på fødselsdags boller ved hånden. Vi har bagt disse i mange, mange år, og der er med tiden kommet lidt ændringer i opskriften, som oprindelig kommer fra en AMO melpakke.

Jeg valgte denne gang at gøre dem lidt grovere, - jeg tilsatte lidt fuldkornshvedemel. Og de blev ligeså lækre som de plejer. Hvis man er mere til den klassiske lyse bolle, så skal det bare undlades.


Fødselsdagsboller med Rosiner
(18-20 stk.)

Ingredienser:
100 gr. smør
2 dl. minimælk
1 spsk. vand
50 gr. gær
1 spsk. honning
½ tsk. salt
450 gr. hvedemel
80 gr. fuldkornshvedemel
1 tsk. kardemomme
1/4 tsk. vanilje

1 æg

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør i en lille gryde.
  2. Hæld mælk i en lille skål, tilføj smør når det er smeltet.
  3. Opløs gør i vand i en stor skål. Når mælk/smør er afkølet (fingervarmt), tilføjes det, sammen med honning. 
  4. I en anden skål, rør mel, salt, kardemomme og vanilje sammen.
  5. Rør melet i væsken. Æltes i 5-10 minutter. Hvis den er for våd tilsættes lidt mere mel.
  6. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted. Lad den hæve i 30 min - 1 time.
  7. Slå dejen op, form 18-20 boller og lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1 times tid. Tænd ovnen på 200 C.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys eventuelt med kanelsukker.
  9. Bag i ovnen i 12-15 minutter, til de bliver gyldne. Køles af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar