tirsdag den 11. marts 2014

Ølandsboller med tranebær og chokolade

Jeg er ret vild med at bage, og elsker at finde nye spændende opskrifter. Især hvis resultatet er godt :-)

De her boller er super lækre. Sprød skorpe, smagfuld krumme og så er de gode at fryse ned. Faktisk de PERFEKTE fryseboller. De kan laves både med og uden fyld. Jeg lavede halv/halv.
Bemærk at bollerne skal hæve natten over i køleskabet.


Ølandsboller med tranebær og chokolade
Opskrift fra fitliving.dk
(15-20 stk.)

Ingredienser:
12 gr. gær
5 dl. fingerlunt vand
0,5 spsk. salt
2 dl. yoghurt naturel
1 spsk. honning
300 gr. fuldkorns speltmel
600 gr. Ølands hvedemel

35 gr. hakket, god mørk chokolade
1 håndfuld tranebær, sødet med frugtsaft
1 æg

Fremgangsmåde:
  1. Rør gær ud i vand.
  2. Tilsæt salt, yoghurt og honning.
  3. Rør fuldkorns speltmel og ølands hvedemel i lidt af gangen, indtil dejen er klistret men ikke våd.
  4. Ælt dejen med en røremaskine eller piskeris med dejkroge, i 8-10 minutter.
  5. Stil i køleskabet i en stor skål natten over. 
  6. Tag dejen ud af køleskabet, hæld halvdelen over i en anden skål og vend chokolade og tranebær i dejen.
  7. Beklæd to bageplader med bagepapir, dyp en spiseske i noget vand, lig spiseskestore dej klatter på bagepladen.
  8. Gentag det med resten af dejen.
  9. Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time, tænd imens ovnen på 200 C. varmluft.
  10. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  11. Afkøl bollerne på en rist. 
  12. Smager lækkert med noget hjemmelavet Hasselnød & Chokolade Spread.
  13. Er kanon gode at fryse, tag dem bare direkte fra fryseren i en kold ovn. 175 C. varmluft i 15 minutters tid og så er de som friskbagte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar