torsdag den 27. marts 2014

Lækker Lagkage med kokosskum & bær (u. raffineret sukker, gluten, laktose)


 Chokoladelagkage med Kokosskum, Solbær & Hindbær (u. raffineret sukker, gluten, laktose)
(1 18cm.i diameter lagkage)

Ingredienser:
2 X chokoladekage bagt i 2 stk. 18 cm. rund springform
1 portion vegansk kokos flødeskum (skal have stået på køl i 5-8 timer)
ca. 150 gr. Sukkerfri solbærmarmelade (kan også købes, f.eks. St. Dalfour)
bær til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Lav 2 portioner chokoladekage, følg opskriften. Men bag chokoladekage bundende i 2 stk. 18 cm. springforme. Lad dem køle helt af på en rist.
  2. Pisk kokos flødeskum, se opskrift nedenunder.
  3. Anret kagen på et fad, lig 1 bund nederst, fordel et jævnt lag marmelade på, lig den 2. bund ovenpå.
  4. Fordel kokosskum ovenpå kagen, fordel klatter af marmelade ovenpå.
  5. Pynt med bær.
Vegansk "piskefløde"

Ingredienser:
1 dåse iskold fuldfed kokosmælk (skal have stået i køleskab, natten over)

Fremgangsmåde:

Det er helt essentielt at du bruger fuldfed og kølet kokosmælk, for at metoden vil lykkedes!
  1. Tag dåsen ud af køleskabet, vend den på hovedet.
  2. Åben nu dåsen i bunden. (Grunden til dette er at du kun skal bruge den hårde kokosmælk og ikke væsken)
  3. Hæld væsken i en beholder, brug den i en wokret, suppe eller frys den ned til senere brug.
  4. Skrab nu den faste kokosfløde ud af dåsen og over i en skål.
  5. Pisk nu fløden, indtil du får flødeskum.

Næringsindhold

Pr. 100 gPr. person (120 g)
Energi203 kcal244 kcal
Protein4,1 g4,9 g
Kulhydrat26 g31 g
Fedt9,4 g11 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar