tirsdag den 11. marts 2014

Fastelavnsboller med Creme, Marcipan & Chokolade.

Jaa, i tænker nok.. Hey, der var da Fastelavn sidste uge? Og ja, det har I selvfølgelig ret i.. Men men, er helt vild med de her, så vil dele dem med jer. Og hvem siger man ikke kan bare lækre boller med fyld hele året??



Fastelavnsboller med creme, marcipan & chokolade fyld
20 stk.

Ingredienser:
1 dl. lunkent vand
40 gr. gær
½ tsk. salt
200 gr. smør
1 ½ dl. A38 eller andet surmælksprodukt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg

ca. 500 gr. mel

Creme
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. Maizena
3 dl. mælk
1 tsk. vaniljepulver

Fyld
marcipan
hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:
  1. Rør gær ud i vandet, sammen med salt.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, når det er smeltet hældes det i en skål.
  3. Rør A38 sammen med det smeltede smør.
  4. Når smør-blandingen er afkølet, det skal være "finger varmt", røres det i gær-væsken sammen med ægget.
  5. Rør sukker sammen med mel og kardemomme og rør det i gær-væsken.
  6. Hvis dejen er for klistret tilsæt lidt mere mel. Den vil være fedtet.
  7. Ælt dejen i 5-8 minutter.
  8. Lad dejen hæve i 15-20 minutter.
  9. Pisk imens maizena sammen med mælk i en tykbundet gryde, sørg for at røre maizena'en godt ud, så den ikke klumper.
  10. Pisk æg, sukker og vaniljepulver i. Sæt gryden på pladen og tænd på medium varme.
  11. Der skal piskes hele tiden, indtil at cremen koger og begynder at tykne. Pas på den ikke brænder på. Stil til side, og lad den køle af.
  12. Rul dejen ud, og skær den i 20 firkanter. 
  13. Kom en tsk. fuld creme, lidt hakket mørk chokolade og et lille stykke marcipan i midten af hver firkant.
  14. Fold siderne ind af, fæstn dem i midten og form til en bolle. (Se nedenfor)
  15. Vend dem om, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  16. Tænd ovnen på 210 C.
  17. Lad dem hæve i 30 minutter, pensl dem med æg og drys evt. med sukker.
  18. Bages i 15 minutter, indtil de er gyldne.
  19. Afkøl på en rist, pynt eventuelt med chokoladeglasur lavet af flormelis, vand og kakao.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar