mandag den 21. december 2015

Vafler med ost

Julen står for døren, og vi er igang med planlægningen for de næste dage, så alt der kan forberedes bliver forberedt, så vi bare kan slappe af d. 24. 
Vi skal have langtidsstegt and og flæskesteg, søde og almindelige kartofler, rødkål og rødkålssalat, 2 saucer og risalamande. 
Og så d. 24 er der tid til at hygge, drikke gløgg og spise æbleskiver og småkager, mens vi går og venter.. Og selvfølgelig skal vi se Disney's juleshow, på dansk og på svensk, og en tur i kirken. Ja, det kræver lidt planlægning hvis vi skal nå det hele.

For at morgenmaden ikke tager for lang tid, men stadig er lækker, så spiser vi gerne vafler.
Som jeg nævnte sidst er vafler en fantastisk morgenmad, - og her kommer opskriften på den "salte" udgave, med revet ost, bedst serveret med et spejlæg på toppen og meget gerne avocado til. 


Vafler med ost
(inspireret af Arla)
6 stk firkantede vafler

Ingredienser:
100 g hvedemel
50 g groft mel, f.eks. grahamsmel el fuldkorns ølandshvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
40 g smør
2 dl mælk
2 æg
150-200 g revet ost, f.eks. cheddar
Evt. 1 æg per person + avocado

Fremgangsmåde:
Tænd for dit vaffeljern, så det er klar til brug
Rør mel, salt og bagepulver sammen
Smelt smørret og bland det med mælken
Rør det i melet sammen med æggene
Pisk det godt sammen, så der ikke er nogen klumper
Hæld en en smule dej i vaffeljernet, drys med revet ost og hæld til sidst lidt mere dej på Bag dem gyldne og sprøde
Steg imens spejlæg til at toppe vaflen med.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar