tirsdag den 29. december 2015

Kransekage

Tænk at julen allerede er ovre.. Jeg bliver hvert år overrasket over hvor hurtigt dagene mellem jul og nytår går.

Sidste år bagte jeg for første gang kransekage til nytår, og det var overraskende nemt og hold op hvor er det lækkert at bage det selv.


Kransekage
Ingredienser:
500 g ren rå marcipan
150 g flormelis
35 g æggehvider (jeg bruger de øko pasteuriserede)
Glasur: 
75 g sigtet flormelis
30 g æggehvide

Fremgangsmåde:
Rør/ælt marcipan sammen med flormelis.
Tilføj æggehviderne lidt ad gangen, og rør/ælt dejen sammen, til den er ensartet (massen må ikke blive for våd - hellere brug lidt mindre æggehvide).
Stil evt. dejen på køl natten over i en tætlukket plastikpose (hvis du har tid), så er den nemmere at arbejde med hvis du gerne vil lave et kransekagetårn.
  1. Vej dejen af i stykker af 300 g. Rul hvert stykke ud til en pølse på 80 cm, tryk ned på begge sider med fingrene, så den bliver trekantet. 
  2. Løsn alle stænger fra bordpladen og mål dem af, så de er 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm osv. indtil der ikke er mere kransekagemasse. 
  3. Lav en kugle til toppen. Luk hvert stykke til en rund ring og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, med 4-5 cm afstand til hinanden. Sørg for at bunden af hver kransekage ring og toppen er flad, ellers er det ikke så nemt at stable dem. Pres dem lidt flade med en bakke el.lign.

Bag kransekageringene i ovnen ved 190 grader, til de er let gyldne, ca. 8–10 minutter afhængigt af ovnen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af ved stuetemperatur på bagepladen.

  1. Pisk sigtet flormelis med lidt af æggehviderne med en håndmikser, til glasuren er helt hvid og luftigt. Glasuren må ikke flyde sammen. 
  2. Hæld glasuren i et kræmmerhus lavet af bagepapir eller en ren plastpose hvor man klipper et hul i hjørnet. 
  3. Pynt hver ring med glasur. Når glasuren er tørret lidt, stables kransekagetårnet, brug evt. lidt mere glasur for at sætte ringene sammen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar