tirsdag den 22. december 2015

Pebernødder

Hvis du ikke har nået at bage alle småkagerne endnu, - så er disse pebernødder helt fantastiske! Opskriften kommer fra Lagkagehuset, og den er for god til at lave noget om på.. 

Pebernødder
(Lagkagehusets opskrift)
Ca 200-300 stk.

Ingredienser

250 g blødt smør

250 g sukker
1 dl piskefløde
500 g hvedemel
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk hvid peber
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C.
Beklæd 2-4 bageplader med bagepapir
Pisk det bløde smør og sukker sammen til en luftig masse med en el-pisker
Pisk ved laveste hastighed og tilføj fløden lidt ad gangen
Bland med med krydderier, bagepulver og natron
Bland det hele sammen, og ælt dejen med hænderne
Tril dejen til lange pølser på størrelsen med lillefingeren, og skær dem i små 1 cm stykker 
Fordel på bagepladen med 2 cm imellem hver
Bag i ovnen i ca. 10 minutter - Afkøl på en bagerist
Opbevar i en lufttæt beholder
Note: dejen kan sagtens fryses ned efter den er trillet til stænger, - den skal bare ud 1 time inden du skal bage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar