søndag den 10. februar 2013

Durumboller version 2.

Durum boller
Durumbrød og boller
(1 lille brød og ca. 7 boller)

Ingredienser:

25 gr. gær
1 dl vand
2 dl mælk
1 æg
1 tsk salt
1 spsk. olivenolie
350 gr. durummel
100  gr. hvedemel
150 gr. sigtemel


Fremgangsmåde:

Opløs gær i fingerlunt vand. Når gæren er opløst, tilføj mælk, æg, salt og olie. Pisk det hele godt sammen. Tilføj alt durummel og det meste af hvedemelet og ælt/rør. Her kan man med fordel bruge en bagemaskine med dejkrog. Når dejen er æltet godt, tilføj eventuelt mere sigtemel  hvis dejen er for våd. Dejen skal være en smule klistret, men ikke hænge fast på fingrene hvis du rører ved den. *hvis der skal mere mel til, brug durummel.
Når dejen har fået den ønskede konsistens, så skal den æltes godt. Ca. 8-10 minutter på medium hastighed.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Slå et brød op og form nogle boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.  Hvis du har en bagesten, BRUG DEN :-) Lad dem efterhæve 30 minutter på pladen.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Snit brødet som du ønsker.

Bag dem i 15-18 minutter, bollerne skal have lidt mindre tid i ovnen end brødet. For at tjekke at de er færdig bagte, kan man banke på bunden, hvis det lyder "hult" er de færdigbagte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar