onsdag den 7. november 2012

DIY efterårspynt og lækre daddel kugler

I dag kommer en masse billeder og nogle idéer til gør-det-selv efterårs pynt. Det er ting man kan samle i skoven som jeg har brugt, som efter min mening, har givet et rigtig fint og hyggeligt efterårs resultat :-)

Men først kommer en opskrift på daddel kugler, - verdens nemmeste opskrift med et super resultat. De er så gode at have med på farten og især hvis man lige craver noget sødt. *Faktisk sidder jeg og spiser en lige nu, bare det at skulle skrive om dem gav en stor lyst til at spise en ;-)

I anledning af det Amerikanske valg, Wuhuu, tillykke til Obama, er jeg igang med at bage en amerikansk apple pie, som jeg så i Go' morgen Danmark og nogle overraskelses cookies til min far.. Opskrifter og billeder kommer i morgen.

Date Balls

Daddel kugler
(Inspireret fra Puremamas)
Ca. 15-20 stk

Ingredienser:
1 stor håndfuld valnødder
1 stor håndfuld pekannødder
20 bløde dadler, udstenede
1 tsk citronsaft
evt. kakaopulver

Fremgangsmåde:

Mal nødderne i en foodprocessor, indtil de er helt fint hakkede. Hæld nøddeblandingen i en skål. Blend nu dadlerne og citronsaften i foodprocessoren til det bliver en ens masse.

Hæld halvdelen af nøddeblandingen på en tallerken, rul små kugler af daddelmassen med fingrene og rul dem i nødderne, rul dem flere gange. Tryk let på kuglerne så nødderne hænger ved.
Du kan eventuelt rulle halvdelen af kuglerne i kakao eller drysse kakao let over dem. 
Stil dem på køl i et par timer og server :-) De kan stå i køleskabet i en lufttæt beholder i lang tid, men mon ikke de bliver spist hurtigt?

Daddelmasse rullet i nødderne.

______________________________________________________________________


DIY 
Efterårs edition Som du kan se på billedet, øverst til venstre, så skal du bruge:


  • Spraylim
  • Glimmer, jeg brugte guld
  • Kogler
  • Små græskar
  • Tørrede, pressede blade
  • Evt. snor til ophæng af kogler
  • Avispapir og plastikhandsker

Det er meget enkelt, - dæk din arbejds flade af med avispapir. Det er ret smart at bruge plastikhandsker når du skal dreje kogler og græskar, så du ikke får glimmer på fingrene. 
Spray et tyndt lag lim på græskar/blade/kogler og drys med glimmer. For at få effekten kun at have glimmer på ydersiden af koglen så spray med lim og rul koglen let på glimmerrester på papiret.
Pynt op derhjemme :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar