mandag den 12. november 2012

Amerikansk Apple Pie

I anledningen af det Amerikanske valg, så havde Go' Morgen Danmark  amerikansk tema på madfronten. Meget lækkert valg :-) Og lidt farligt, - det er ikke helt godt at få umådelig lyst til kage fra morgenstunden.. Nå, men heldigvis skulle jeg til madklub om aftenen, så jeg havde en god grund til at afprøve tærten + havde en masse æbler liggende som skulle bruges.
De talte meget om at tærtedejen er anderledes fra den danske og at den er mere "flaky", det var det samme jeg fandt frem til på nettet og opskriften på dejen på siges at være ret så "flaky"

Jeg lavede en halv portion, da min tærteform er ret lille. Jeg vil fremover vælge at lave den dobbelte portion dej, da det var rimelig knebent, men det gik :-)


Apple Pie

Amerikansk Apple Pie
1 lille tærte

Flaky Tærtedej
(Opskrift fra smittenkitchen)

Ingredienser:
168 gr. mel
1/2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
113 gr. usaltet smør, meget koldt.


Fremgangsmåde:
I skålen fra en standmixer, med padlen, blandes mel, sukker og smør. Ved lav hastighed tilføj smørret i små stykker, en af gangen. Når alt smørret er tilføjet, sæt den på mellem hastighed til det kommer sammen til en sammenhængende dej. Hvis den stadig er meget sandet, så tilføj 1 tsk. koldt vand. Ælt den i hånden i et par minutter. Rul den ind i køkkenfilm og stil den på køl i et par timer.


Tærtefyld
(Opskrift fra tv2)

Ingredienser:

6 syrlige æbler, gerne danske, skrællede og skivede
85 gr. sukker
saft fra 1/4 citron
1 1/2 spsk. mel
3/4 tsk kanel
1/4 tsk muskat
15 gr. smør, kan undlades


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.
Bland æbler med sukker, citron, mel, kanel og muskat, rør det godt sammen til æblerne er godt dækket.1. Tag tærtedejen ud af køleskabet og del den i 2.
2. Rul den tyndt ud, mellem 2 stykker husholdningsfilm.
3. 4. Når den er rullet færdigt ud, fjern det øverste stykke film og vend dejen ovenpå tærteformen.

Fyld nu æblefyldet i formen. Rul det andet stykke tærtedej ud og læg det ovenpå. Tryk enderne på bunden og toppen godt samme. Lav eventuelt et mønster ved at trykke ned med en finger. Skær ridser eller ruder i tærte "låget" for at dampen kan komme ud af tærten.Bag tærten i 55-60 minutter i ovnen. Afkøl og server.Ingen kommentarer:

Send en kommentar