mandag den 15. oktober 2012

Søndags Burger på en mandag :-)

Så blev det mandag. Starten på ugen med dejligt vejr i skønne Aarhus. I dag skulle jeg havde min første HPV vaccine, som jeg selvfølgelig vil anbefale til alle kvinder der er født mellem 1985 og 1992, da den er gratis for dem i målgruppen i 2012. Efterfølgende gik jeg videre ned i byen, på cafe Slabberas der ligger på Frederiksgade og fik en lækker brunch. En cafe jeg ofte glemmer, men som jeg fremover helt sikkert vil huske at besøge oftere. Nå, men nu til det mere spændende.. Opskriften på gårsdagens burger! Hjemmelavede burgerboller, kartofler og chilimayo hvortil vi fik mine syltede new york pickles. Og de var lækre! Fremover vil jeg forsøge at sylte alt jeg kan selv.Hjemmelavet Cheeseburger
2 eller 3 personer

Ingredienser:

12,5 gr gær
12,5 gr smør
1,2 dl mælk
1/2 tsk salt
knsp. sukker
3,5 dl hvedemel
sesamfrø

400 gr oksekød
1 tsk salt 
1/2 tsk peber

babyspinat blade
tomat
squash/agurk
syltede agurker
ketchup
chili mayo
ost i skiver eller revet


Start med at lave bollerne, de skal hæve i ca. 2 timer så start i god tid. 
Smuldre gæren i skålen fra en røremaskine. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og hæld mælken ved. Når blandingen er fingervarm hældes det til gæret og rør med et piskeris indtil gæret er opløst. Start røremaskinen, brug dejkrogen, og tilføj salt og sukker, tilsæt melet lidt ad gangen, husk at skrabe skålens sider så alt melet bliver inkorporeret. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Lad dejen hæve et lunt sted under et viskestykke i 1 time. Del dejen i 3 stykker og form flade boller, næsten som tykke pizza'er, alt efter hvor store burgere du vil lave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dæk til med viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Pensl dem med vand, mælk eller sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag dem i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter, indtil de har fået farve. 


Hæld oksekødet i en skål, tilføj salt og peber og ælt godt. Form til 2 eller 3 bøffer og rids tværgående striber i dem med en kniv. De skal steges i ca. 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelsen. Når kødsaften er klar, er de færdige. Læg nu en skive ost på hver eller revet ost og stil bøfferne i ovnen til kartoflerne i 1 minut, eller til osten er smeltet. 


Ovnbagte kartoffelbåde

Ingredienser:

Ca. 5-7 mellem kartofler
1 tsk salt
1 tsk peber


Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i både. Skyl dem grundigt i koldt vand og lig dem i en skål dækket med koldt vand i ca. 15-30 minutter. Ved at skylle kartoflerne og at ligge dem i blød, fjerner man stivelsen og de bliver brune uden brug af friture eller fedtstof. 
Efter de har lagt i blød, tørres de og hældes i en frysepose, tilføj salt og peber og ryst godt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter. 
Chili mayo

Ingredienser:

Hjemmelavet mayo eller feks. Hellmanns
tørret chili

Hak chilien fint og rør sammen med mayo.Saml burgeren med det ønskede tilbehør og server med kartoffelbåde og syltede agurker.Ingen kommentarer:

Send en kommentar