tirsdag den 16. oktober 2012

DIY - gaver fra køkkenet

Her kommer et hurtigt indlæg om nogle af de fantastiske gaver man selv kan lave i køkkenet! Jeg er selv vild med at give gaver jeg selv har lavet og fandt ud af, ved overrækkelsen af gaverne at andre også godt kan lide at modtage hjemmelavede gaver :-)
Der kommer 2 opskrifter, den ene er super nem og virkelig en god værtindegave eller gave til hende eller ham der er ikke er fan af at stå for meget i køkkenet, et glas pandekage mix med vanilje og citron. Den anden er småkager, kaldet "tree trunk cookies" altså træ stamme småkager. En rigtig sød og sjov gave til brudeparret eller til sin elskede.


Blåbærpandekagemix
1 portion


Ingredienser:

1 tsk vaniljepulver feks. fra Urtekram
4 spsk sukker
300 gr mel
2 tsk bagepulver
1 tsk revet økologisk citronskrald
1 knsp salt
1 stort syltetøjsglas
1 stykke stof til at beklæde låget med
1 mærkat
silkebånd


Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og rør godt. Hæld blandingen i syltetøjs glasset, hæld vanilje og den revne citronskal oveni og luk glasset. Beklæd låget med et stykke stof, brug eventuelt en elastik til at fæstne stoffet med. 
Skriv følgende på mærkaten:

Side 1: 
Blåbærpandekagemix
med vanilje og citron

Side 2: 
Hæld mix’et i en skål, tilføj 2 æg og mælk og pisk godt. 
Vend 150 gr blåbær eller andre bær i dejen. 
Steg på en varm pande i smør.


Bind mærkaten fast med silkebånd og afslut med en sløjfe.


_____________________________________________________________

Træstamme småkager
(Opskrift fra pixel-whisk
Ca. 20 småkagerTil at lave den lyse "træ dej"  - Kardemomme honning dej
Ingredienser:
2 cup hvedemel
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. natron
113 gr usaltet rumtempereret smør
1/3 cup sukker
1/4 cup honning
1 æg
1/2 tsk. vanille ekstrakt

Fremgangsmåde:
I en skål, kombiner mel, kardemomme, salt og bagepulver. I skålen af ​​en stand mixer, udstyret med padlen, rør smør og sukker ved medium hastighed, indtil det er let og luftigt. Tilsæt honning, æg og vanille. Fortsæt med at røre på medium hastighed, indtil det er godt blandet, i ca. 1 minut. Tilsæt mel blandingen og rør ved lav hastighed, indtil dejen hænger sammen. Vend dejen ud på en stykke køkkenfilm, dæk med endnu et stykke køkkenfilm og rul ud til en flad skive. Opbevares i køleskab indtil dejen er afkølet og fast, i mindst 1,5 timer. Dejen kan være nedkølet i op til 3 dage eller fryses i 1 måned.


Til at lave den mørke "træ dej" - Ingefærkage dej
Ingredienser:
2 cup mel
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. revet muskat
1/2 cup solidt pakket brun sukker
113 gr usaltet rumtempereret smør
1/2 cup lys eller mørk sirup
1 æg

Fremgangsmåde:
I en skål, kombiner mel, salt, bagepulver, kanel, ingefær og muskatnød. I skålen af ​​en stand mixer, udstyret med padlen, rør smør og sukker ved medium hastighed, indtil det er let og luftigt. Tilsæt sirup og æg og fortsæt med at røre på medium hastighed, indtil det er godt blandet, i ca. 1 minut. Tilsæt mel blandingen og rør ved lav hastighed, indtil dejen hænger sammen. Vend dejen ud på en stykke køkkenfilm, dæk med endnu et stykke køkkenfilm og rul ud til en flad skive. Opbevares i køleskab indtil dejen er afkølet og fast, i mindst 1,5 timer. Dejen kan være nedkølet i op til 3 dage eller fryses i 1 måned.For at lave småkagern, skal du bruge:
lys og mørk småkagedej, afkølet
1 kop mandler i skiver, ristet på panden og hakket.
2 spsk rørsukker (kan undlades)
mel, til bordet
1 æg
sort spiselig tusch


1. Tag begge dej plader ud af køleskabet. Start med den ingefærkage dejen. Rul ud, trim kanterne så du får en rektangel på ca. 20 cm. x 10 cm. Saml resterne, rul ud igen og skær til, lav så mange rektangler som muligt. Brug masser af mel på bordpladen og bagerullen for at undgå at den klistrer fast. Dernæst rulles kardemomme-honning dejen ud, ligesom du gjorde med ingefærkage dejen og lav så mange rektangler som muligt.

2. Startmed den mørke ingefærkage dej, stabel hver rektangel ovenpå hinanden i skiftende farver. Det er ok det ikke er perfekt, det skal jo se naturligt ud og ligne træ :-) Når alle dejpladerne er stablet, start med at rulle dejen sammen, begynd med kortsiden. Det virker måske lidt voldsomt, men rul og tryk dejen sammen. Rul dejen stramt ind i køkkenfilm, og drej enderne sammen. Opbevar i fryseren i ca. 15 minutter.

3. Forvarm ovnen på 175 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Pisk ægget i en lille skål. Fjern dejen fra fryseren, pak den ud af filmen, læg dejen på køkkenbordet og pensel den med sammenpisket æg. Rul den i mandlerne og drys eventuelt med rørsukker. Skær i 1 cm tykke skiver, overfør derefter til bagepladen. Tilføj flere mandler langs kanterne hvis det er nødvendigt, hvis du vil, kan du bruge en skarp kniv til at "skære" et budskab eller initialer i småkagerne. Bages i 12. - 15 minutter eller indtil kanterne er gyldne. Lad cookies afkøle helt, før du tegner på dem med den spiselige tusch.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar