lørdag den 20. april 2013

Superfood Salat

Så blev det igen weekend. Første weekend efter at det "rigtige forår" har meldt sin ankomst til det danske land. Dejligt. Har længe ventet på varmen og muligheden for at smide den tykke vinterfrakke, så nu må varmen bare gerne blive!
Det har været en hård uge, er blevet opereret i hoften, alt gik godt, - men det er noget af det kedeligste at være syg, man kan ikke komme ud og nyde det gode vejr, men bare ligge indenfor og kigge ud. Så jeg må vente lidt med at nyde det varme vejr, men har så nok også mere at glæde mig til :-)

I dag deler jeg en super lækker salat med jer, den er super mættende, super nem at lave og en rigtig Superfood Salat, som passer glimrende til lune aftener.


Superfood Salat
Superfood Salat
(Inspireret fra iowagirleats)
(Hovedret til 4-5 personer eller til 2 til to dage)

Ingredienser:
170 gr. quinoa
1 skalotteløg/ 1 lille rødløg
1 appelsin
2 avocado
170 gr. kogte, afkølede sorte bønner (eller afdryppede fra dåse)
1 stor dåse afdryppede majs
20 vindruer /eller et granatæble
1 håndfuld spinat eller anden småbladet salat

4-5 store rejer per person

Dressing:
saft fra 1 citron
4-5 spsk. olivenolie
salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Kog quinoa efter anvisning på emballagen, efter kogning lad den køle af. 
Imens, skær løg i små tern, filetter appelsinen (skær skralden af, og skær appelsinkødet fra skindet) og del appelsinkødet i mindre stykker, fjern skrælden fra avocadoen og skær den i tern. Del vindruerne i halve eller bank kernerne ud af granatæblet. Hæld det hele i en skål, sammen med de afdryppede sorte bønner og majs. Tilføj salaten og den afkølede quinoa og vend det hele godt sammen med let hånd.
Steg rejerne et par minutter på en varm pande. *Kan sagtens skiftes ud med kylling.

Dressing: Bland saften fra citron og olivenolien, smag til med salt og friskkværnet peber. Bland det evt. i et gammelt rengjort syltetøjs glas, så skal det bare rystes og kan opbevares i køleren i glasset :-).

Server salaten, med rejerne og dressing ved siden af, så man selv kan bestemme hvor meget man vil have af hver. Også det bedste hvis den skal gemmes til dagen efter.

Rigtig god appetit.

Superfood Salat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar