søndag den 16. februar 2014

Varm perlegrød

I skolen fik vi til opgave at lave en ret fra bogen Ny Nordisk Hverdagsmad - Spis efter årstiden af Claus Meyer, Arne Astrup m.fl.

En spændende bog, med mange lækre opskrifter, som jeg klart kan anbefale. Jeg prøvede med et par opskrifter, og i dag kommer opskriften på perlegrød. Et godt alternativ til den almindelige risengrød. Jeg er solgt.

Perlegrød
Varm perlegrød
2 personer
(Fra bogen Ny Nordisk Hverdagsmad - Spis efter årstiden af Claus Meyer, Arne Astrup m.fl.)

Ingredienser:
100 gr. perlebyg
½ liter minimælk
1 nip salt
sukker
en håndfuld friske og tørrede bær
kanel

Fremgangsmåde:

  1. Rør perlebyg, mælk og salt sammen i en gryde og kog op under omrøring. 
  2. Kog det over lav varme i ca. 40-50 minutter, under jævnlig omrøring, indtil du har tyk grød.
  3. Smag til med sukker. 
  4. Server med bær, tørret frugt og drys med kanel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar