mandag den 28. oktober 2013

Pink Ombre Cake - Pink Princess Birthday

Jeg holdt for noget tid siden fødselsdag.. Eller Pink Princess Birthday Party, som det jo faktisk var. I den anledning blev der givet gas med det lyserøde og prinsessede.
Det var en hyggelig dag, stor tak til alle pigerne som kom og fejrede mig!

Dagen bød på en Pink Ombre Kage, Hjemmelavede skumfiduser, Paleo Mango & Passion skyrcakes, minipizzaer og Cake pops.

I dag kommer opskriften på kagen.

Jeg har længe fulgt med i "månadens sötsak" hos Söta Saker, men har af den ene eller anden grund ikke lige nået med. Så nu skal det være. Og med denne kage kunne det ikke være en bedre første gang.


Lagkagebunde med Jordbærsmag & kirsebærsmag
(2 kager / 4 bunde)

Med jordbærsmag

Ingredienser:
2 æg
80 gr. frosne eller friske jordbær + 1 spsk. vand
1/2 tsk. vaniljeekstrakt
135 gr. hvedemel
175 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
knsp. salt
2 spsk. frysetørret jordbær
110 gr. blødt, usaltet smør

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 C. varmluft

Smør 1 stk. 18 cm. i diameter springforme med smør og beklæd bunden med bagepapir.
  1. Kog jordbær og vand op i en lille gryde. Lad det koge nogle minutter indtil jordbærrene er møre. Blend med en stavblander til fin puré.
  2. Rør jordbærpuré, æg og vaniljeekstrakt sammen, stil til side. 
  3. Rør hvedemel sammen med sukker, bagepulver, salt og frysetørret jordbær. 
  4. Pisk smør, i mindre stykker, i mel blandingen, indtil konsistensen er sandet. 
  5. Tilføj nu jordbær blandingen og pisk indtil dejen er jævn.
  6. Hæld dejen i den smurte springform.  Brug evt. håndklædemetoden for at få en lige kage.*
  7. Bag nu begge kager i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med en tandstik eller lignende om kagen er færdigbagt.
  8. Afkøl på en rist.


Med kirsebærsmag

Ingredienser:
2 æg
100 gr. friske eller godt afdryppede kirsebær (udstenede)
1/2 tsk. vaniljeekstrakt
135 gr. hvedemel
175 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
knsp. salt
2 spsk. kirsebær
110 gr. blødt, usaltet smør

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 C. varmluft

Smør 1 stk. 18 cm. i diameter springforme med smør og beklæd bunden med bagepapir.


  1. Blend kirsebær med en stavblander til fin puré. 
  2. Hak 2 spsk. kirsebær fint.
  3. Rør kirsebærpuré, hakkede kirsebær, æg og vaniljeekstrakt sammen, stil til side. 
  4. Rør hvedemel sammen med sukker, bagepulver og salt.
  5. Pisk smør, i mindre stykker, i mel blandingen, indtil konsistensen er sandet. 
  6. Tilføj nu kirsebær blandingen og pisk indtil dejen er jævn.
  7. Hæld dejen i den smurte springform. Brug evt. håndklædemetoden for at få en lige kage.*
  8. Bag nu begge kager i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med en tandstik eller lignende om kagen er færdigbagt.
  9. Afkøl på en rist.

* Håndklæde-metode. Klip et håndklæde i ca. 10 cm. bredde på den lange led. Så du ender ud med lange stykker håndklæde. Gør stykket vådt og vikl det rundt om din springform inden bagning.
Se billede her

**Hvis kagen, på trods af dette, ikke er i niveau efter bagning, kan man "trykke" den flad når den er varm og lige kommet ud af ovnen. Brug et rent viskestykke og pres ligeså blødt ned på kagen, der hvor den er ujævn, så den bliver jævn.

Ombre Frosting
Teknikken har jeg opfanget hos Bubble and Sweet, lige her.

Du skal bruge:
  1.  De ovenstående bagte og afkølede kager. 2 stk. kager.
  2. 1,5 portion Svejtsisk Marengssmørcreme
  3. Gelefarver fra Wilton, jeg brugte Violet og pink.
Fremgangsmåde:

Se på billedet nedenunder
  1. Hvis kagerne ikke er helt i niveau, skær dem til. Hvis de er meget brune og du gerne vil undgå den farveforskel når man skærer kagen ud, så skær kanterne af kagen (rundt om og top og bund). Halver hver kage, så du ender ud med 4 bunde.
  2. Fordel en lille klat smørcreme i midten af den opsats du gerne vil bruge. 
  3. Læg en bund på. Smør den op med smørcreme, ca. 0,5 cm, så lige som muligt, så kagen vil være i niveau.
  4. Læg nu en bund til på og smør den op med smørcreme, ca. 0,5 cm, så lige som muligt, så kagen vil være i niveau.
  5. Fortsat med de næste to bunde på samme måde.
  6. Smør nu hele kagen op med en tynd lag smørcreme, som lige dækker.
  7. Stil kagen på køl, eller et køligt sted.
  8. Kagen er ikke så høj, kun med de 4 bunde, så jeg valgte at lave den med 4 forskellige farver smørcremes frosting. 
  9. Rør nu den resterende frosting med en smule lyserød farve, indtil du får en farve som du kan lide. Tag nu 1/5 dele af frostingen fra og fyld det i en engangs-sprøjtepose eller frysepose.
  10. Fortsæt med at tilføje mere farve, indtil du har 4 forskellige farver lyserød. Tilføj lidt lilla til den sidste farve. Den sidste portion vil være størst da det er den der også skal dække toppen.
  11. Tag kagen ud af køleskabet, mål højden. Divider højden med 4, f.eks. hvis kagen er 10 cm. høj, så skal du markere kagen for hver 2,5 cm. Således får du ens lag frosting.
  12. Start nu med at sprøjte den lyse farve rundt om kagen indtil du når mærket. Det behøver ikke være pænt da det skal smøres ud bagefter.
  13. Fortsæt med at sprøjte de resterende 3 farvede frostings på kagen.
  14. Brug nu en kage spartel til at smøre frostingen jævn, smør kun 1 farve ud af gangen, for ikke at blande farverne sammen. Tør spartlen af imellem farverne.
  15. Brug nu en lille spartle eller teske og lav små "strøg" i frostingen med den, efter hvert strøg så løfter du. Start med toppen og arbejd dig ned rundt om kagen. 
  16. Sørg for at tørre den af imellem de forskellige farver.








2 kommentarer: