onsdag den 28. august 2013

Paleo Squashkage & muffins

For 2 uger siden delte jeg opskriften på Paleo Chokolade Kage her på bloggen..
Fordi den var så god og skabte så meget begejstring, valgte jeg at trylle videre med den.

Min mor nogle fantastisk lækre Squash i haven, så selvfølgelig skulle det blive til en Squashkage og til nogle muffins med en lækker choko/nødde frosting :-)


Squashkage
(inspiration fra paleospirit)
1 stor springform eller 18 muffins

Ingredienser:
12 dadler
1 mellem moden banan
3 æg
60 gr. kokosolie
2 spsk. kanel
1/2 spsk. stødt ingefær eller frisk revet
1/2 spsk. stødt allehånde eller nelliker
60 gr. fint kokosmel
30 gr. nøddemel
1 tsk. natron
1/2 tsk. salt
300 gr. squash


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 °C

  1. Hvis dit kokosmel er groft, kør det igennem i blenderen så det bliver fint.
  2. Blend dadler, banan og æg til en jævn masse. 
  3. Rør mel sammen med krydderier, salt og natron.
  4. Riv squash'en, pres væden ud af den. F.eks. i et sigte.
  5. Rør daddelmassen og olien i melblandingen, rør det godt sammen.
  6. Hæld massen i en springform beklædt med bagepapir, eller i muffinforme.
  7. Bag kagen i 35 minutter og muffin i 30 minutter. (Tjek med et grilspyd el. lign om de er færdige) Dæk dem eventuelt over med sølvpapir hvis de bliver for mørke.




Chokolade/nødde frosting
Nok til 18 muffins

Ingredienser:
65 gr. paranødder
75 gr. hasselnødder
130 gr. dadler
3 spsk. ren kakao
1 knsp. vanilje


Fremgangsmåde:

  1. Læg nødderne og dadlerne i blød i vand natten over.
  2. Blend nødderne og dadler til en jævn masse.
  3. Tilføj kakao og blend godt.
  4. Hvis frostingen er for "tør" tilføj 1 spsk. vand af gangen, indtil den får den ønskede konsistens. * Jeg tilføjede 3.
  5. Rør vaniljen i. Færdig.
  6. Kan smøres ud over kagen, eller sprøjtes på. Pynt med hasselnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar