torsdag den 6. juni 2013

Stop Spild af Mad - Luises Rabarberkaka

Hvis du i denne uge har set aftenshowet på Dr1, har du sikkert lagt mærke til at der er fokus på mindre madspild. I aften vil bla. Stopspildafmad være med og besvare spørgsmål fra seere, så se med kl. 19!!

Mindre madspild har længe været et vigtigt emne for mig, så jeg forsøger at smide så lidt ud som muligt og altid at finde nye måde at minimere mit madspild, - f.eks. med nye opskrifter.

Jeg har også læst Magasinet, "Mere mad - mindre spild" som Landbrug og fødevarer netop har udgivet. Rigtig spændende læsning, som jeg vil opfordre alle andre til at læse. Hvis du følger dette Link, kan du hente magasinet som pdf fil og læse det.

Hvis du er interesseret i mere Stop Spild af Mad, så tjek deres Facebook side ud her, eller deres hjemmeside her. Jeg har også et direkte link til deres hjemmeside liggende på forsiden af bloggen, yderst til højre.

Så inspireret af ugens fokus på mindre madspild, lavede jeg en lækker lækker kage med en rest rabarbergrød. Denne kage, hedder oprindelig Marias körsbärkaka, er med kirsebær, og er en opskrift som min mor har fra et damemagasin, tilbage fra 1970'erne. Vi har begge bagt den mange gange, - og det er nok en af mine yndlingskager.  Den er nem at lave og kræver kun få ingredienser.
Kagen er så alsidig, at du kan bruge grødrester, eller bare en rest frugt som er ved at være for blød eller som du ikke kan få brugt. Den smager bedst frisk, men fungerer også glimrende fra frost.

Velbekomme!


Og da det i dag er Sveriges Nationaldag, så kommer selvfølgelig et fint billede af det smukke svenske flag. Sender en tanke til min familie i Sverige :-)

Fra charliebloggen.blogspot.com

Luises Rabarberkaka
(1 kage, 28-30 cm. diameter)

Ingredienser:
250 gr. rest afkølet rabarbergrød, f.eks. som denne (eller anden grød, eller frisk frugt)
150 gr. blødt smør
190 gr. flormelis
1/2 tsk. vaniljepulver
reven skal fra 1 øko citron (kan undlades)
2 store æg
125 gr. mel
1/2 tsk. bagepulver

Tilbehør:
Skyr
vaniljepulver
frisk frugt

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 grader, - ikke varmluft.
Pisk smør blødt, tilsæt halvdelen af puddersukkeret, vaniljesukker og reven citronskal og pisk. I en anden skål, pisk æggeguler med resten af sukkeret, til du får en æggesnaps. Rør blandingen sammen med smør-blandingen. Bland med og bagepulver sammen i en separat skål. Pisk æggehviderne stive. Vend mel og piske hvider, skiftevis i smør-blandingen, rør indtil alt er blandet godt sammen.

Hæld i en smurt rund form, (28-30 cm. diameter). Bred grøden, eller frugten ud over kagen i et jævnt lag. Skrab små huller i grøden, så dejen kommer til syne og har mulighed for at hæve op.

Bag i ca. 45 minutter, indtil kagen er gylden og gennembagt. *Tjek med en strikkenål, eller tandstik. Hvis den kommer ren ud, efter at have været i kagen, er den gennembagt.

Server den med skyr rørt med vanilje og frisk frugt.


I baggrunden ses året første Iskaffe, Muuuums. Opskriften kommer en af de kommende dage :-)

2 kommentarer:

 1. Åååååh sikke en KAGE! *savler*

  Poster linket på vore sfacebook i morgen. TAK for din store indsats - og ikke mindst for at spdere budskabet!

  KH
  Selina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg Takker Mange gange :-)

   Er bare glad for at kunne være med til at hjælpe, og forhåbentlig glæde andre.
   KH Luise

   Slet