onsdag den 27. marts 2013

Verdens bedste gulerodskage

Jeg har været væk fra bloggen aaalt for længe. Har virkelig haft dårlig samvittighed, men pludselig stod vi midt i flytning, flere rapporter der skulle afleveres og så har jeg haft computer problemer. Rigtigt irriterende problemer. Jeg kom til at slette mit grafikkort.
Dumt? JA :-D Utrolig dumt. Og virkelig irriterende. Mig som liiige ville rydde op på computeren og så kom til at slette det dumme program. Desværre har det taget mig en evighed at få fikset, - da det krævede lange samtaler med Microsoft og formatering af computeren.

Gaab, nå  vil ikke kede jer mere med mine computer problemer. Jeg har heldigvis fået bagt en masse, det er blevet til mange kager, så GLÆD JER :-)

I dag kommer opskriften på den lækreste gulerodskage, opskriften kommer fra en skøn bog, af Leila Lindholm "a piece of cake". Hun kalder den selv verdens bedste gulerodskage, så det siger vidst sig selv ;-) Jeg lavede små ændringer i opskriften.

Verdens bedste Gulerodskage
( fra "a piece of cake" af Leila Lindholm)

Ingredienser:
3 æg
2 dl hvidt sukker
1 dl muscovado sukker
3 dl hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. ingefær
1 nip salt
1 1/2 dl solsikkeolie
400 gr. revne økologiske gulerødder
50 gr. rosiner


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
Pisk æg og sukker, lyst og skummende. Bland melet med bagepulver, tilføj sukker, vaniljesukker, krydderier og salt. Rør mel blandingen i æggemassen. Vend gulerødder og rosiner i dejen. Smør en springform, ca. 24 cm, og drys med rasp.
Hæld dejen i formen og bag den i ovnens midterste rulle i ca. 55 minutter. Test om kagen er færdigbagt med et grilspyd/strikkepind/tandstikker. Hvis pinden kommer ud ren er den færdig.

Afkøl kagen på en rist.
Hvis man vil, kan man selvfølgelig give den en gang cream cheese glasur. Mums. Jeg undlod det, da jeg faktisk syntes at kagen var så lækker i sig selv.

Glasur

Ingredienser:
60 gr. blødt smør
4 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 gr. flødeost naturel
skal af 1 usprøjtet lime

Fremgangsmåde:
Riv limeskallen. Pisk alle ingredienser sammen til en cremet glasur. Når kagen er afkølet, smør glasuren på.


Enjoy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar