tirsdag den 1. marts 2016

Rosinboller - de gode fødselsdagsboller

Selvom det i dag er årets første forårsdag, så er det noget koldt og vådt udenfor.. Det ligger virkelig op til rosinboller og varm kakao!

Bollerne er også de perfekte fødselsdagsboller. Opskriften kommer vidst i sin tid fra AMO, som så er blevet ændret af min far og sidenhen mig.



Fødselsdagsboller med Rosiner
(18-20 stk.)
Ingredienser:
2 spsk. vand
50 g gær
1 spsk. honning
100 g smør
2 dl minimælk
550 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
100 g rosiner

Til pensling: 1 sammenpisket æg


Fremgangsmåde:
  1. Smelt smør i en lille gryde.
  2. Hæld mælk i en lille skål, tilføj det smeltede smør.
  3. Opløs gær i vand i en stor skål. Når mælk/smør er afkølet (fingervarmt), tilføjes det, sammen med honning. 
  4. I en anden skål, rør mel, salt og kardemomme sammen.
  5. Rør melet i væsken. Tilsæt rosiner. Ælt - hvis den er for våd tilsættes lidt mere mel. Dejen skal være blød, men må ikke klistre på fingrene. Æltes i 5-10 minutter. 
  6. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted. Lad den hæve i 30 min - 1 time.
  7. Slå dejen op, form 18-20 boller og lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1 times tid. Tænd ovnen på 200 C.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys eventuelt med kanelsukker.
  9. Bag i ovnen i 12-15 minutter, til de bliver gyldne. Køles af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar