torsdag den 31. juli 2014

Cheesecake med Rabarber & Browniebund

En super lækker cheesecake, med lækker browniebund. Muuums. Opskriften er på en stor cheesecake, 28 cm. i diameter, men man kan også udstikke bunden og lave flere små, som på billedet.

Kagen er ligemeget hvad, rigtig lækker og holder sig fint i fryseren i nogle måneder :-)


Rabarber Cheesecake med Browniebund

Ingredienser:

Browniebund
(inspireret af Texanerin.com)
1 x 28 cm diameter springform.

Ingredienser:
300 gr. sukker
125 ml. solsikke eller rapsolie
3 æg
4 tsk. vaniljeessens
70 gr. kakao
175 gr. hvedemel

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C. Beklæd en springform, med bagepapir.

1.     Rør sukker og olie sammen, lad det trække i nogle minutter.
2.     Rør æg og vaniljeessens i, rør til det er grundigt blandet sammen.
3.     Rør nu kakao og mel i blandingen, rør kun indtil det er blandet sammen, ikke mere, da konsistensen på kagen kan risikere at ændre sig ved for meget omrøring.
4.     Fordel dejen i springformen.
5.     Bag i ovnen i 25 minutter. Kagen vil fortsat være meget blød og klistret, - det skal den være.
6.     Lad kagen køle helt af i springformen. Stil den på køl i formen, indtil du skal bruge den. 

Cheesecake fyld
(inspireret af Martha Stewart)

Ingredienser:
500 ml. flødeost naturel
200 gr. sukker
knsp. salt
3 spsk. citronsaft

200 ml. fløde 38%

100 ml. drænet rabarberkompot
(rabarber kogt op med sukker efter smag)

Fremgangsmåde:
  1. Pisk flødeosten med en elpisker, indtil den er luftig. 
  2. Pisk ved lav hastighed og tilføj sukker og salt, lidt ad gangen. Pisk på medium hastighed indtil blandingen er luftig.
  3. Pisk citronsaft i ved lav hastighed. 
  4. Pisk fløde til skum, pisk 1/4 i flødeosten ved lav hastighed. Vend resten af flødeskummet i.
  5. Fordel blandingen ovenpå den kolde cheesecake bund, i springformen. 
  6. Rør rabarberkompot i fyldet. Dæk kagen til, placer den i fryseren i minimum 1 time eller natten over.
  7. Server kagen direkte fra fryseren, den kan godt stå 30 minutter i køleskabet. Pynt med mynteblade og jordbær.
  8. *Kagen må ikke stå for længe udenfor frys, da den så vil begynde at flyde ud.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar