lørdag den 19. april 2014

Fyldte chokolader med nougat crunch

Havde sidste uge en dag i køkkenet med min søde veninde, hvor vi fik fremstillet forskellige påskegodter.

Det blev til fyldte chokolader, Påskeæg med appelsin & sunde Påske Dadel-kugler. Mums.


Fyldte chokolader med Nougat Crunch
ca. 50 stk. små

Ingredienser:
150 gr. god chokolade, minimum 75%
15 gr. nødder (mandler, hasselnødder, etc.)
1 spsk. sukker
110 gr. nougat * fyld inspireret af chocolat

Chokoladeforme (mine er fra IKEA)

Fremgangsmåde:
  1. Hak nødderne groft. 
  2. Smelt sukker i en tykbundet gryde, uden at røre i det, ved medium varme.
  3. Når sukkeret begynder at få en gylden farve, tilsættes nødderne. Rør lidt rundt, så karamellen bliver blandet med nødderne.
  4. Hæld karamellen over på et stykke bagepapir, lad det køle helt af. Hak derefter karamellen fint. 
  5. Smelt nougat over vandbad. 
  6. Vend den hakkede karamel i den smelte nougat.
  7. Så skal chokoladen temperere. Det er vigtigt at den bliver tempereret rigtigt, for at få en flot blank overflade og knæk. Se nedenfor for trin-for-trin fremgangsmåde.
  8. Rengør dine chokoladeforme. 
  9. Smør den smeltede chokolade i hver lille form, sørg for at dække hele formen, men ikke et for tykt lag. Lad chokoladen størkne.
  10. Fyld nougat crunch i hver form. 
  11. Dæk med chokolade. Lad chokoladerne størkne på køl i 30 min.
  12. Tryk chokoladerne ud af formene. Opbevares på køl. 

Temperering af chokolade
Inspireret af Mette Blomsterberg. Har dog ændret lidt på fremgangsmåden, eftersom hendes metode ikke fungerede helt for mig.
  1. Hak chokoladen til små stykker. 
  2. Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad. Brug et termometer. Chokoladen må aldrig blive varmere end 48-50° C. Rør jævnligt.
  3. Vandbad: en skål/gryde der kan tåle varme, som står oveni en gryde med vand i. Vandet må ikke røre den øverste skål og må ikke koge. Medium-lav varme.
  4. Hæld den anden halvdel chokoladen i en skål der rumme al chokoladen.
  5. Når chokoladen er smeltet, tages skålen af varmen. Stil skålen på et viskestykke eller lignende.
  6. Start med at hælde halvdelen af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade under omrøring. Brug termometer. Chokoladen må ikke blive varmere end 31-32° C.
  7. Rør hele tiden i chokoladen. Når temperaturen er faldet til under 30° C. kan du hælde lidt mere/det sidste af den smeltede chokolade i skålen. Rør godt.
  8. Hvis ikke al chokoladen er helt smeltet, stil skålen over vandbad igen. Her skal du være meget opmærksom på varmen, for det går stærkt. Husk, chokoladen må ikke blive varmere end 31-32° C.
  9. Så tag skålen væk fra vandbadet efter kort tid og rør godt. Gentag eventuelt det flere gange, indtil chokoladen er smeltet helt. Bare pas på den ikke bliver for varm :-)









Ingen kommentarer:

Send en kommentar