Anden omgang i "Anderledes Kager - uden sukker, gluten og mejeriprodukter - uden at gå på kompromis med smagen":-)
Denne gang en skøn og syndig chokoladekage. Mums.
Next up, er en lækker lagkage. Glæd dig.
Ca 12 medium stykker
Ingredienser:
12 bløde dadler
1 moden medium banan
2 medium æg
½ moden udstenet avocado
35 gr. rapsolie
1 tsk. vaniljeessens
110 ml. stærk brygget kaffe
110 ml. stærk brygget kaffe
60 gr. mel (f.eks. boghvede-, fuldkornrismel for glutenfri, eller almindeligt hvedemel)
60 gr. kakao, f.eks. valrhona
60 gr. kakao, f.eks. valrhona
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt
For en ekstra syndig udgave, tilsæt 50 gr. hakket mørk chokolade til sidst. Kagen er så ikke sukkerfri længere, tjek chokoladen for indhold mhp. gluten og laktose.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C
- Beklæd et ovnfast fad, ca. 20*15 cm, med bagepapir.
- Udsten dadlerne. Kør dadler, banan, æg, avocado og olie til en jævn masse i en foodprocessor, eller med stavblender.
- Rør vaniljeessens og kaffe i daddel blandingen.
- Rør mel, kakao natron og salt sammen.
- Rør mel i dadel blandingen, bland dejen godt.
- Hæld dejen i den forberedte form.
- Bag i 25-30 minutter. Tjek med en tandstik el.lign., om kagen er bagt.
- Afkøles på en rist. Velegnet til nedfrysning.
Næringsindhold
| ||||||||||||||||||||||||
Ingen kommentarer:
Send en kommentar