Fastelavnsboller med creme, marcipan & chokolade fyld
20 stk.
Ingredienser:
1 dl. lunkent vand
40 gr. gær
½ tsk. salt
200 gr. smør
1 ½ dl. A38 eller andet surmælksprodukt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
ca. 500 gr. mel
Creme
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. Maizena
3 dl. mælk
1 tsk. vaniljepulver
Fyld
marcipan
hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i vandet, sammen med salt.
- Smelt smørret i en lille gryde, når det er smeltet hældes det i en skål.
- Rør A38 sammen med det smeltede smør.
- Når smør-blandingen er afkølet, det skal være "finger varmt", røres det i gær-væsken sammen med ægget.
- Rør sukker sammen med mel og kardemomme og rør det i gær-væsken.
- Hvis dejen er for klistret tilsæt lidt mere mel. Den vil være fedtet.
- Ælt dejen i 5-8 minutter.
- Lad dejen hæve i 15-20 minutter.
- Pisk imens maizena sammen med mælk i en tykbundet gryde, sørg for at røre maizena'en godt ud, så den ikke klumper.
- Pisk æg, sukker og vaniljepulver i. Sæt gryden på pladen og tænd på medium varme.
- Der skal piskes hele tiden, indtil at cremen koger og begynder at tykne. Pas på den ikke brænder på. Stil til side, og lad den køle af.
- Rul dejen ud, og skær den i 20 firkanter.
- Kom en tsk. fuld creme, lidt hakket mørk chokolade og et lille stykke marcipan i midten af hver firkant.
- Fold siderne ind af, fæstn dem i midten og form til en bolle. (Se nedenfor)
- Vend dem om, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 210 C.
- Lad dem hæve i 30 minutter, pensl dem med æg og drys evt. med sukker.
- Bages i 15 minutter, indtil de er gyldne.
- Afkøl på en rist, pynt eventuelt med chokoladeglasur lavet af flormelis, vand og kakao.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar