Og denne kage, du kan ikke smage at der ikke er sukker i. Den er SÅ lækker! Ligeså lækker som en rigtig gulerodskage. Der har været flere smagsdommere som også har godkendt den :-)
De næste dage vil der være lidt tema på bloggen. "Anderledes Kager - uden sukker, gluten og mejeriprodukter - uden at gå på kompromis med smagen"
Det er muligt at lave kagen glutenfri, - det gjorde jeg, men man kan selvfølgelig også bruge almindeligt hvedemel, hvis det er det man har i skabet og er vant til at bruge.
Gulerodskage (sukkerfri, glutenfri, uden mælkeprodukter)
Ca 16 medium stykker
Ingredienser:
12 bløde dadler
1 moden medium banan
2 medium æg
½ moden udstenet avocado
35 gr. rapsolie
200 gr. revet øko gulerødder
2 tsk. vaniljeessens
110 gr. mel (f.eks. boghvede-, fuldkornrismel for glutenfri, eller almindeligt hvedemel)
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt
2 tsk. kanel
½ tsk. ingefær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C
- Beklæd et ovnfast fad, ca. 20*15 cm, med bagepapir.
- Udsten dadlerne. Kør dadler, banan, æg, avocado og olie til en jævn masse i en foodprocessor, eller med stavblender.
- Rør gulerødder og vaniljeessens i dadel blandingen.
- Rør mel, natron, salt, kanel og ingefær sammen.
- Rør mel i dadel blandingen, bland dejen godt.
- Hæld dejen i den forberedte form.
- Bag i 25-30 minutter. Tjek med en tandstik el.lign om kagen er bagt.
- Afkøles på en rist. Velegnet til nedfrysning.
Næringsindhold
| Pr. person (53 g) | ||
Energi | 201 kcal | 106 kcal | |
Protein | 3,6 g | 1,9 g | |
Kulhydrat | 31 g | 16 g | |
Fedt | 7,4 g | 3,9 g |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar