Jeg valgte denne gang at gøre dem lidt grovere, - jeg tilsatte lidt fuldkornshvedemel. Og de blev ligeså lækre som de plejer. Hvis man er mere til den klassiske lyse bolle, så skal det bare undlades.
Fødselsdagsboller med Rosiner
(18-20 stk.)
Ingredienser:
100 gr. smør
2 dl. minimælk
1 spsk. vand
50 gr. gær
1 spsk. honning
½ tsk. salt
450 gr. hvedemel
80 gr. fuldkornshvedemel
1 tsk. kardemomme
1/4 tsk. vanilje
1 æg
Fremgangsmåde:
- Smelt smør i en lille gryde.
- Hæld mælk i en lille skål, tilføj smør når det er smeltet.
- Opløs gør i vand i en stor skål. Når mælk/smør er afkølet (fingervarmt), tilføjes det, sammen med honning.
- I en anden skål, rør mel, salt, kardemomme og vanilje sammen.
- Rør melet i væsken. Æltes i 5-10 minutter. Hvis den er for våd tilsættes lidt mere mel.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted. Lad den hæve i 30 min - 1 time.
- Slå dejen op, form 18-20 boller og lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1 times tid. Tænd ovnen på 200 C.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys eventuelt med kanelsukker.
- Bag i ovnen i 12-15 minutter, til de bliver gyldne. Køles af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar