Den skal prøves!
Quarktorte
1, 28 cm springform
Ingredienser:
160 gr smør
260 gr sukker
6 æg
24 gr vaniljesukker (ca. 4 tsk)
1,5 pakke vaniljebuddingpulver
15 gr bagepulver (ca. 4 tsk)
1500 gr Kvark, fromage blanc
saft og evt skal fra en øko citron
(Jeg lavede en halv portion i dag, i en 19 cm springform)
Smør en springform og drys med mel. For den eventuelt med bagepapir.
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Tilføj æggene og pisk til de er inkorporeret.
- Bland buddingpulver, bagepulver og vaniljesukker i en skål og hæld det i dejen, pisk godt.
- Tilføj citronsaft og eventuel skal og pisk på høj hastighed.
- Vend nu kvarken i dejen.
- Hæld dejen i formen og stil den i den kolde ovn. Tænd ovnen på 200 grader.
- Bag i en time, kagen vil være fugtig i midten.
- Sluk ovnen og lad kagen afkøle i ovnen med lågen på klem. Dette forhindrer at kagen synker sammen i midten.
Kagen kan serveres med flødeskum eller vaniljecreme og frisk frugt. Jeg plejer at purere nogle blåbær og hælde over.
Man kan også tilføje bær til dejen, de lægges bare i bunden af formen inden dejen hældes i. Kirsebær, blåbær og rosiner er rigtig lækre.
God fornøjelse!
Lækker cremet og luftig kage. |
Kagen, lige blevet færdig. Den vil synke lidt sammen. |
Her er kagen sunket lidt sammen og er mere afkølet. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar