Jeg er meget glad for hans bog, Meyers Bageri, ikke "hurtige" opskrifter, men bestemt nogen hvor resultatet er godt.
Ølandshvedebrød og -boller
(2 store brød eller 1 brød og ca. 10 boller)
-opskrift inspireret fra bogen Meyers Bageri
Ingredienser:
5,5 dl koldt vand
25 gr surdej
3 gr gær
600 gr ølandshvedemel
12 gr salt
rapsolie til skål
Det er en meget blød dej, derfor skal der mange kræfter til at piske dejen hvis man ikke ejer en stand mixer.
Dag 1
Rør 4,5 dl vand, surdej og gær sammen i en skål. Tilsæt mel og salt og pisk i 3 minutter på lav hastighed, tilsæt det sidste vand. Pisk i ca. 15 minutter på høj hastighed. (Jeg bruger den flade paddel de første 3 minutter og herefter dejkrogen) Lav herefter en glutenprøve, - jeg nåede desværre ikke at tage billeder af det men har fundet link med billede og grundig forklaring, her.
Ælt eventuelt dejen lidt længere.
Hæld nu den færdigæltede dej i en plastikskål smurt med rapsolie og dæk med husholdningsfilm, sæt den på køl i 20-24 timer.
Dag 2
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, husk, dejen vil være meget blød. Dej dejen så du har 1 brød og en klump dej til boller, brug en ske til at lægge bollerne over og læg dem og brødet på en meldrysset bagespade, (hvis du har - ellers er en bageplade også fin) og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
Sæt en bagesten i ovnen og varm ovnen op til 250 grader. Da jeg bagte hjemme ved mine forældre, havde jeg hverken bagesten eller bagespade så det blev på en bageplade med bagepapir, som fungerer fint, en bagesten giver bare en anderledes sprødere skorpe.
Når ovnen er varm, skub brødet og bollerne ind på bagestenen, eller sæt bagepladen i ovnen.
Bollerne skal bage i ca. 12-15 minutter og brødet 20 minutter.
Afkøl på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar