Jeg har bagt bollerne (næsten) hvert år til jul, og de hører bare December til.
(Oplægget var på bloggen første gang tilbage i 2012, men jeg følte at det var på sin plads med en opdatering)
Lusekatte - Luciaboller
(Fra Boligliv 2011)
ca. 12-15 stk
Ingredienser:
75 gr. smør
2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 tsk safrantråde & 1 tsk sukker
1 spsk kogende vand
1 æg
1 tsk honning
1 knsp salt
1 knsp salt
500 gr mel
1 sammenpisket æg til pensling
evt. rosiner til pynt
Fremgangsmåde:
Smelt smørret over svag varme. Hæld mælk til det smeltede smør.
Når blandingen er fingervarm, hældes det i en stor skål. Smuldr gæren i og rør til det er opløst.
Knus safrantrådende med 1 tsk. sukker, tilføj 1 spsk. kogende vand og opløs det heri.
Rør det i gær-blandingen.
Tilføj honning, salt og æg og pisk det godt sammen.
Kom melet i og ælt til dejen er smidig, ca. 5 minutter hvis du bruger en standmixer med dejkrog (tilføj evt. ekstra mel hvis dejen er for klistret).
Lad dejen hæve, tildækket et lunt sted i 1 time.
Vend dejen over på bordpladen, strøet med mel, del dejen i 12-15 stykker og rul dem til fingertykke pølser. Form dem til lucia boller - S formede boller.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og pynt dem evt. med rosiner.
Bag brødende i 15-18 minutter, indtil de tager farve og lyder hule når du banker på undersiden
Glædelig Lucia dag til dig
Ingen kommentarer:
Send en kommentar