De sidste dage inden d. 24 december, skal bruges på at bage flere julegodter, lækre retter til morgenmad og selvfølgelig på at forberede julemaden.
Jeg går all-in på julegodter, især i disse sidste dage inden juleaften, for så er der tid til at slappe af og bare nyde det efter jul.
Konfekt med mandler
(fra Jule Bageliv - tillæg til Boligliv 12/2015)
ca. 40 stk.
Ingredienser:
200 g blød i små tern nougat
100 g hakket mørk chokolade
75 g hakkede mandler
100 g syltet, hakket appelsinskal el. lign.
25 g hakkede rosiner eller tranebær
hakket mandel og kakaonibs til pynt
Fremgangsmåde:
For en mindre form (ca. 10 x 20 cm) med bagepapir
Smelt nougat og chokolade over vandbad.
Tag massen af varmen - vend mandler, appelsinskal og rosiner i.
Drys med hakket mandel og kakaonibs, - dæk konfekten til og stil den på køl, gerne til dagen efter
Skær konfekten i små snitter, eller små firkanter. Opbevares på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar