fredag den 18. marts 2016

Irish Soda Bread

Igår var det Saint Patrick's Day, den irske nationaldag. Irish Soda Bread er ganske traditionelt at bage på denne tid af året, så det ville jeg også prøve.

Brødet var super lækkert og nemt at bage - det kræver INGEN æltning, fordi brødet laves uden gær, men med natron.

Irish Soda Bread
1 stort brød

Ingredienser:
420 ml kærnemælk
1 æg
525 g hvedemel
40 g sukker (2,5 spsk)
1 tsk natron
1 tsk salt
65 g koldt smør i tern
150 g rosiner

Fremgangsmåde:
Smør 1 springform - 25 cm i diameter, stil den til side til senere.
Tænd ovnen på 220 C.

Pisk kærnemælk og æg sammen i en lille skål, stil til side.
Rør mel, sukker, natron, salt sammen i en stor skål. 
Smuldr smørret i melet, til det har en "sandet" konsistens. Rør rosiner i.
Lav en fordybning i midten af melet, hæld kærnemælk blandingen i.
Rør det hele sammen, så dejen er blandet godt sammen.

Det må IKKE æltes for meget, kun til det lige er blandet (30 sekunder.
Form dejen til en kugle - vend den over i springformen. Skær et stor X på toppen.

Bag i ovnen i ca. 1 time - tjek efter 30 minutter om den er meget brun, hvis så skal den dækkes med alufolie og bages færdig.
Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind el.lign.

Afkøl i formen i 15 min. Tag den derefter ud af formen og lad den køle helt af på risten.
Serveres lun - fryseegnet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar