En super lækker cheesecake, med lækker browniebund. Muuums. Opskriften er på en stor cheesecake, 28 cm. i diameter, men man kan også udstikke bunden og lave flere små, som på billedet.
Kagen er ligemeget hvad, rigtig lækker og holder sig fint i fryseren i nogle måneder :-)
Rabarber Cheesecake med Browniebund
Ingredienser:
Browniebund
(inspireret af Texanerin.com)
1 x 28 cm diameter springform.
Ingredienser:
300 gr. sukker
125 ml. solsikke eller rapsolie
3 æg
4 tsk. vaniljeessens
70 gr. kakao
175 gr. hvedemel
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C. Beklæd en springform, med
bagepapir.
1. Rør sukker og olie
sammen, lad det trække i nogle minutter.
2. Rør æg og vaniljeessens
i, rør til det er grundigt blandet sammen.
3. Rør nu kakao og mel i
blandingen, rør kun indtil det er blandet sammen, ikke mere, da konsistensen på
kagen kan risikere at ændre sig ved for meget omrøring.
4. Fordel dejen i
springformen.
5. Bag i ovnen i 25 minutter.
Kagen vil fortsat være meget blød og klistret, - det skal den være.
6. Lad kagen køle helt af i springformen.
Stil den på køl i formen, indtil du skal bruge den.
Cheesecake fyld
(inspireret af Martha Stewart)
Ingredienser:
500 ml. flødeost naturel
200 gr. sukker
knsp. salt
3 spsk. citronsaft
200 ml. fløde 38%
100 ml. drænet rabarberkompot
(rabarber kogt op med sukker efter smag)
Fremgangsmåde:
- Pisk flødeosten med en elpisker, indtil den er luftig.
- Pisk ved lav hastighed og tilføj sukker og salt, lidt ad gangen. Pisk på medium hastighed indtil blandingen er luftig.
- Pisk citronsaft i ved lav hastighed.
- Pisk fløde til skum, pisk 1/4 i flødeosten ved lav hastighed. Vend resten af flødeskummet i.
- Fordel blandingen ovenpå den kolde cheesecake bund, i springformen.
- Rør rabarberkompot i fyldet. Dæk kagen til, placer den i fryseren i minimum 1 time eller natten over.
- Server kagen direkte fra fryseren, den kan godt stå 30 minutter i køleskabet. Pynt med mynteblade og jordbær.
- *Kagen må ikke stå for længe udenfor frys, da den så vil begynde at flyde ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar