Basis sandkage
1 x 18 cm. i diameter
Ingredienser:
2 æg
150 gr. sukker
110 gr. smør
60 ml minimælk
1 tsk. vaniljeessens
130 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
knsp. salt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 °C
Smør en
18 cm. i diameter springform, beklæd bunden med bagepapir.
1. Pisk
æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
2. Smelt
smør over lav varme.
3. Rør
det smeltede smør sammen med mælk og vanilje, stil til side.
4. Rør
mel sammen med bagepulver og salt.
5. Vend
mel og smørblanding, skiftevis a 3 omgange, i det piskede æg.
6. Vend
dejen godt sammen, så alle ingredienser er godt blandet.
7. Hæld
dejen i den smurte springform.
8. Bag
kagen i ovnen ved 160 °C i 20
minutter, skru så op på 175 °C
og lad kagen bage færdig i ca. 15-20 minutter. Dæk eventuelt kagen til med
sølvpapir hvis den bliver for mørk. * Test om kagen er færdig med en tandstik
el.lign.
9. Stil kagen til afkøling på en rist. -Når den er helt
afkølet, fjernes springformen forsigtigt, skær gerne kagen fri rundt i
kanterne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar