Havde sidste uge en dag i køkkenet med min søde veninde, hvor vi fik fremstillet forskellige påskegodter.
Det blev til fyldte chokolader, Påskeæg med appelsin & disse sunde påske dadel-kugler. Mums.
I de kommende dage kommer flere påske opskrifter.. Blandt andet end Appelsinkage u. raffineret sukker, gluten og mælk, samt en Påskehare Kage.
Ingredienser:
"Grunddej"
170 gr. nødder (mandler, hasselnødder, paranødder, valnødder) - brug dem du kan lide
380 gr. dadler u. sten
Med kakao:
4-5 spsk. kakao
1 tsk. vaniljepulver
ca. 1 tsk. vand.
evt. 1 tsk. citronsaft
Med kokos:
2-4 spsk. groft kokosmel
2 spsk. kakao
ca. 1 tsk. vand
Topping:
frysetørret hindbær
kakao
fint lakridspulver fra Johan Bülow
Fremgangsmåde:
- Kør nødderne i en foodprocessor til fint mel. Hæld nøddemelet i en skål.
- Kør de udstenede dadler i foodprocessoren, til du har en jævn daddel-pasta.
- Tilføj nøddemel og kør indtil det er godt blandet. Hvis massen er meget tør, tilføj 1 tsk. vand.
- Hvis du vil lave nogle kugler med kokos, tages halvdelen af dadelmassen fra.
Med kakao:
- Kør dadelmassen med 4 spsk. kakao og vanilje.
- Hvis massen er for tør, tilføj 1 tsk. vand.
- Tilføj mere kakao efter smag, og evt. citronsaft hvis lidt syre ønskes.
- Massen for ikke være for våd, da den så bliver for svær at trille efterfølgende.
- Rul massen til små kugler, vend i: lakridspulver, hindbær eller kakao.
- Stil dem i fryseren i 30 minutter. Klar til servering.
- Hvis du ikke spiser alle med det samme, så opbevar dem i fryseren i en lufttæt beholder. Her holder de sig i lang tid. Og er altid lige ved hånden, hvis man har lyst til noget sødt.
Med kokos:
- Kør dadelmassen med 3 spsk. kokos og 2 spsk. kakao
- Hvis massen er for tør, tilføj 1 tsk. vand.
- Tilføj mere kokos efter smag.
- Massen for ikke være for våd, da den så bliver for svær at trille efterfølgende.
- Rul massen til små kugler, vend i: lakridspulver, hindbær eller kakao.
- Stil dem i fryseren i 30 minutter. Klar til servering.
- Hvis du ikke spiser alle med det samme, så opbevar dem i fryseren i en lufttæt beholder. Her holder de sig i lang tid. Og er altid lige ved hånden, hvis man har lyst til noget sødt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar