En lækker, og lidt anderledes appelsinkage, med et lækkert crunch fra birkes.
Samtidig også et godt bud på en lidt sundere dessert til påske.
Appelsinkage med birkes (u. raffineret sukker, mælk & gluten)
1 stk. 20 cm. rund kage
Ingredienser:
12 dadler, udstenede
1 medium str., moden banan
30 gr. rapsolie
80 ml. appelsinsaft
skal fra en stor økologisk appelsin
130 gr. mel (eks. boghvedemel, brun rismel, amarantmel) eller alm. hvedemel (gluten)
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. natron
knsp. salt
2 tsk. blå birkes
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175° C
- Smør springform, 20 cm i diameter, men lidt olie. Beklæd bunden med bagepapir.
- Udsten dadlerne. Kør dadler, banan, æg, appelsinsaft og olie til en jævn masse i en foodprocessor, eller med stavblender.
- Rør appelsinskræl i dadel blandingen.
- Rør mel, natron, vaniljepulver, salt og birkes sammen.
- Rør mel i dadel blandingen, rør dejen grundigt sammen
- Hæld dejen i den forberedte form.
- Bag i 35-40 minutter. Tjek med en tandstik el.lign om kagen er bagt.
- Afkøles på en rist. Velegnet til nedfrysning. Pynt med revet økologisk appelsinskræl og mynteblade.
Næringsindhold
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar