Man kan bestemt sige at det er et ernæring & sundheds studiet er et med fart på, men også et hvor man lærer noget nyt og spændende hver dag.
I dag kommer min opskrift på Vegetarlasagne, hvor man vitterlig ikke kan smage at der ikke er kød i. Selv kæresten har godkendt den, - og han er bestemt en kød-mand ;-) Man kan også tilsætte kød, hvis man vil, men mener at alle burde prøve den uden først. Den er SÅ lækker!
*Fremover vil jeg forsøge at indsætte næringsindholdet for de forskellige retter, så du kan se hvordan energifordelingen vil være.
Vegetar Lasagne med Aubergine plader
(1 stor lasagne, ca. 8 portioner)
Ingredienser:
200 gr. brune champignon
2 løg
1 fed hvidløg
4 gulerødder
1 tsk. olie
1,5 ds. hakkede tomater
200 gr. hytteost
1,5 dl. mælk
200 gr. revet ost
revet muskat
1 grøntsags bouillon terning
1/2 tsk. chili
1 tsk. paprika
salt og peber
1 stor Aubergine
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C.
- Hak champignon i små stykker, skær løg, hvidløg og gulerødder i små tern. Skær aubergine i tynde lange skiver, på langs af auberginen.
- Varm 1 tsk. olie op i en stor gryde, steg champignon, løg, hvidløg og gulerødder ved middel varme i 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt de hakkede tomater, bouillon, terning, chili og paprika. Lad det simre i 5 minutter.
- Imens, blend hytteost, mælk og 1 håndfuld revet ost til en jævn sovs, hvis den er for tyk, tilsæt lidt mælk.
- Smag hytteost sovsen til med muskat, salt og peber.
- Smag din "kød" sovs til med salt og peber.
- Læg dine aubergine skiver på 2 bagepapir klædte bageplader, og bag dem i ovnen i 5 minutter.
- Saml nu din lasagne i et stort og dybt fad, startende med kødsovs, så ostesovs, så plader osv.
- Drys med revet ost.
- Bag i ovnen i 30 minutter, lad den hvile i 5 minutter efterfølgende.
Lasagnen kan med fordel fryses ned i portionstørrelser og så varmes i ovnen eller mikroovn.
Næringsindhold
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar