I går var jeg på markedet på Ingerslev Boulevard og købte lækker frisk laks, lilla økologisk spidskål, bolsjebeder og et stor økologisk Hokkaido græskar, som blev tryllet om til græskar puré, som i dag skal forvandles til
"Pumpkin & Protein Muffins".
Men tilbage til de andre indkøb. Aftensmaden blev laksen, bagt i ovn, med kogt spidskål- som får den vildeste farve når det koges, syltede beder og quinoa. Super lækkert, glæder mig allerede til at spise rester i dag.
Bagt laks med spidskål, beder og quinoa
(1 person)
Ingredienser:
125 gr. laks
0,5 tsk. olivenolie
friskkværnet peber
havsalt
timian
3 skiver bolsjebeder
hvidvinseddike
70 gr. spidskål
80 gr. kogt quinoa
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C.
- Snit din spidskål fint. Du kan enten vælge at koge den i 3 minutter i letsaltet vand, eller bage det med laksen i ovnen. Den vil have mere bid ved kogning,
- Læg laksen i et ovnfast fad (evt. ovenpå spidskålen). Dryp med olivenolie, drys med salt, peber og timian.
- Bag laksen i 30 min.
- Imens skæres bolsjebeden i tynde skiver og ligges i en lille skål, tilføj et par spsk. hvidvinseddike, dæk skålen og lad den trække i køleskabet.
- Kog imens quinoa'en efter anvisning på emballagen.
- Anret på en tallerken og server.
Nedenstående næringsindhold er beregnet på baggrund af ovenstående måleforhold.
Næringsindhold
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar