Nem at lave, rigtig flot at se på, og uden alt for meget sukker :-)
Vi har blommer i sommerhuset, og har plukket alt det vi kunne og frosset det ned der ikke blev brugt til kage og marmelade. Så inden længe skal følgende kage omvandles til en Paleo udgave :-)
Blomme Crumble Kage |
(opskrift fra chefkoch)
1 kage, springform, 28 cm i diameter.
Ingredienser:
Mørdej:
125 gr. koldt smør
2 spsk. mælk
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 æg
300 gr. mel
650 gr. blommer
1-2 spsk. sukker
Crumble:
65 gr. smør
65 gr. sukker
125 gr. mel
1 æggeblomme
citronskal fra 1 økologisk citron
1 spsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Mørdej: Bland mel, bagepulver og vaniljlesukker sammen. Ælt herefter mælk, æg og smør i tern i melet, indtil du får en fast masse (mørdej), form til en kugle, pak ind i folie og stil på køl i 30 minutter.
- Rens blommer, halver dem og fjern kernen.
- Tænd ovnen på 175 C. varmluft / 200 C. almindelig.
- Crumble: Bland sukker, mel citronskal og vaniljesukker sammen, krymmel/bland smør i tern og æggeblomme i til alt er godt blandet. Konsistensen skal være som meget store sandkorn (1 cm).
- Smør din springform og beklæd den evt. med bagepapir. Rul din mørdej ud mellem to stykker bagepapir, ca 1,5 cm. tykkelse, vend den over i springformen og tryk den ud og op af kanterne så de ca. går 3-5 cm op af siden.
- Dæk nu bunden med blommerne, drys blommerne med sukker, 1-2 spsk. sukker, alt efter hvor søde de er.
- Drys din crumble ud over blommerne og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Tjek den jævnligt og dæk den evt. til med alufolie hvis den bliver for brun.
- Lad kagen køle af, server med creme fraiche eller flødeskum. Kan fryses uden problemer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar