Tærten blev super lækker, fyldt med masser af smag og let at lave. Nem hverdagsmad, og resten kan komme i madpakken :-)
Tærte med røget Laks & Dild
(1 tærte)
Ingredienser:
1 portion tærtedej (jeg købte min færdig)
150-200 gr. røget laks
1 stor håndfuld dild
4 store øko æg
2,5 dl. minimælk
1 dl. cremefraiche
0,5 dl. revet parmesan
1/2 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
- Beklæd en tærteform med dejen, prik med en gaffel, forbag i forvarmet ovn, på 200°C i ca. 10 minutter.
- Skær laksen i små strimler, hak dild'en fint.
- Rør æg, mælk, cremefraice og salt sammen, kværn lidt peber over.
- Fordel laksen over tærtebunden, drys med halvdelen af dild'en.
- Hæld ægge blandingen over, drys med det sidste dild og osten.
- Bag i ovnen i ca. 30 minutter, indtil den er brun og fast.
Smager ligeså godt kold, som varm. Server gerne med lidt cremefraiche, rørt op med dild og citron.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar