Fordi den var så god og skabte så meget begejstring, valgte jeg at trylle videre med den.
Min mor nogle fantastisk lækre Squash i haven, så selvfølgelig skulle det blive til en Squashkage og til nogle muffins med en lækker choko/nødde frosting :-)
Squashkage
(inspiration fra paleospirit)
1 stor springform eller 18 muffins
Ingredienser:
12 dadler
1 mellem moden banan
3 æg
60 gr. kokosolie
2 spsk. kanel
1/2 spsk. stødt ingefær eller frisk revet
1/2 spsk. stødt allehånde eller nelliker
60 gr. fint kokosmel
30 gr. nøddemel
1 tsk. natron
1/2 tsk. salt
300 gr. squash
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 °C
- Hvis dit kokosmel er groft, kør det igennem i blenderen så det bliver fint.
- Blend dadler, banan og æg til en jævn masse.
- Rør mel sammen med krydderier, salt og natron.
- Riv squash'en, pres væden ud af den. F.eks. i et sigte.
- Rør daddelmassen og olien i melblandingen, rør det godt sammen.
- Hæld massen i en springform beklædt med bagepapir, eller i muffinforme.
- Bag kagen i 35 minutter og muffin i 30 minutter. (Tjek med et grilspyd el. lign om de er færdige) Dæk dem eventuelt over med sølvpapir hvis de bliver for mørke.
Chokolade/nødde frosting
Nok til 18 muffins
Ingredienser:
65 gr. paranødder
75 gr. hasselnødder
130 gr. dadler
3 spsk. ren kakao
1 knsp. vanilje
Fremgangsmåde:
- Læg nødderne og dadlerne i blød i vand natten over.
- Blend nødderne og dadler til en jævn masse.
- Tilføj kakao og blend godt.
- Hvis frostingen er for "tør" tilføj 1 spsk. vand af gangen, indtil den får den ønskede konsistens. * Jeg tilføjede 3.
- Rør vaniljen i. Færdig.
- Kan smøres ud over kagen, eller sprøjtes på. Pynt med hasselnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar