Stjernekage med limefrosting
(Opskrift fra Askchefdennis)
2 x 20 cm. springform
Ingredienser:
5 æggehvider, rumtemperatur
175 ml. mælk
2 1/2 tsk. vaniljeessens
450 gr. mel
400 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
3/4 tsk. salt
170 gr. rumtempereret smør
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader. Smør de 2 springforme og vend mel rundt i dem. I en lille skål piskes, æggehvider, halvdelen af mælken og vanilje sammen. I en anden skål, bland de tørre ingredienser sammen. Rør nu smør i tern, i melet sammen med det sidste mælk.
Rør ved lav hastighed indtil det hele er blandet godt sammen, skru op på medium hastighed og pisk i ca. 1 1/2 minut.
Skrab kanterne ned og tilføj æggeblandingen ad 3 gange, pisk i 20 sek. efter hver portion.
For at sikre at dejen er godt blandet, vend den rundt med en dejskraber.
Bag i 20-30 minutter, indtil en tandstik kommer ud ren. (Stik en tandstik eller blomster pind ind i midten af kagen, hvis der ikke hænger noget kage fast, er den færdig)
Lad den afkøle i formen i ca. 10 minutter, tag den herefter ud af formen og afkøl den på en rist med bunden ned.
Lime Frosting
(Inspireret fra Askchefdennis)
1 portion passende til ovenstående kage 2x 20 cm. bunde
Ingredienser:
370 gr. blødt usaltet smør
385 gr. flormelis
3 spsk. limesaft
1 tsk. vaniljeessens
knsp. salt
Fremgangsmåde:
Pisk smør og flormelis luftigt. Rør limesaft, vaniljeessens og salt i. Pisk godt. Hvis den er for fast, kan ekstra limesaft røres i.
Pynt:
Fondant, se opskrift her
sølv sukker kugler
hvide sukker kugler
Rul fondanten tyndt ud og udstik stjerner i forskellige størrelser.
Sådan samler du kagen:
Når kagen er afkølet, eventuelt køleskabs kold.
Læg 1 bund på et kagefad/tallerken, smør en god portion frosting på bunden. Læg 2. bund på. Smør så kagen op med den resterende frosting. Pynt med fondant stjerner og drys med sukkerkugler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar