Og hvad siger du til en vegansk, lækker & og luftig kokos flødeskum?
Jeg tænker meget over hvad jeg spiser, hermed også hvor meget sukker og fedt der ryger indenbords ;-) Kager og sødt er noget jeg elsker, men også noget som jeg ved min krop ikke er for vild med at få hele tiden. Derfor forsøger jeg mig altid med sunde, søde alternativer til "almindelig" kage, is og andet sødt.
Jeg har lige lavet en ny portion af de lækre, kokos snack kugler, opskriften finder du her, og lavet Limonade & Mirabell ispinde, opskriften kommer snart.
Banan Soft Serve
(1 portion)
Ingredienser:
1,5 banan, skåret i skiver og frosset
1 tsk. vaniljekorn
lidt frosne bær
Fremgangsmåde
- Tag den frosne, skiveskårne banan ud af fryseren.
- Kør den i en foodprocessor, el. lign. med S-bladet, i et par minutter, indtil den bliver til en sammenhængende Is masse.
- Rør vaniljekorn i isen.
- Drys med lidt frosne bær og server.
Banana & Berry Soft Serve |
Banan & Skovbær Soft Serve
(1 portion)
Ingredienser:
1 banan, i skiver og frossen
1 håndfuld frosne skovbær, minus jordbær
evt. vaniljekorn
Fremgangsmåde:
- Tag den frosne, skiveskårne banan og skovbær ud af fryseren.
- Kør dem i en foodprocessor, el. lign. med S-bladet, i et par minutter, indtil det bliver til en sammenhængende Is masse.
- Drys med lidt frosne bær, eventuelt også med lidt vanilje og server.
Toppings
Chokoladesovs
Ingredienser:
1 spsk. ren, kakao af god kvalitet
1 spsk. + agavesirup
Fremgangsmåde:
- Rør kakao og sirup sammen, til du har den rette tykke konsistens. Tilføj eventuelt mere sirup, eller lidt vand (kun 1 tsk. ad gangen).
Vegansk "piskefløde"
(2-4 portioner)
Ingredienser:
1 dåse iskold fuldfed kokosmælk (skal have stået i køleskab, natten over)
evt. vanilje, kakao eller anden smag.
Fremgangsmåde:
Det er helt essentielt at du bruger fuldfed og kølet kokosmælk, for at metoden vil lykkedes!
- Tag dåsen ud af køleskabet, vend den på hovedet.
- Åben nu dåsen i bunden. (Grunden til dette er at du kun skal bruge den hårde kokosmælk og ikke væsken)
- Hæld væsken i en beholder, brug den i en wokret, suppe eller frys den ned til senere brug.
- Skrab nu den faste kokosfløde ud af dåsen og over i en skål.
- Pisk nu fløden, indtil du får flødeskum.
- Du kan nu piske f.eks. vanilje eller kakao i fløden.
- Server til is, eller ovenpå frugt? :-) Brug den som almindelig flødeskum.
- Kan holde sig 1-1,5 uges tid i køleskabet, i en lufttæt beholder. Pisk den op igen når du tager den ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar