Det er tyske småkager, bagt traditionelvis i juletiden, men syntes bestemt også de kan bages på andre tidspunkter.
Jeg skal ihvertfald bage en omgang Zimtsterne på dansk Kanelstjerner igen inden næste jul :-)
Opskrifterne er fra nogle jule-bage hæfter fra Tyskland, iih ´, elsker simpelthen deres store udvalg!
Zimsterne |
(fra 150 Rezepte, Advents-Backstube 04/12)
Ca. 40 stk.
Ingredienser:
3 æggehvider
250 gr. puddersukker + ekstra til udrulning
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
125 gr. malet mandel
200 gr. malet hasselnød
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 grader, - 130 grader varmluft.
- Pisk æggehvider stive. Si puddersukkeret ned til æggehviderne og vend sammen.
- Tag ca. 10 spsk. fra og stil tilside til senere.
- Tilføj kanel, mandelmel og hasselnødmel til æggehvide blandingen og rør det godt samme.
- Rul dejen ud på bordpladen, som er strøet med puddersukker. Rul den ud i 1/2 cm. tykkelse og stik ud med stjerne-udstikkere. Dejen kan godt klistre en del, så der skal bruges en del ekstra puddersukker.
- Læg stjernerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Herefter skal de pensles med den til side satte æggehvideblanding, *hvid blandingen virker lidt tynd, tilføj 1 spsk. puddersukker, gerne et halv tykt lag.
- Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
- Efter bagning, træk bagepapiret med stjernerne fra pladen og lad dem afkøle helt.
- Opbevar i en lufttæt beholder.
De hæver meget op i ovnen.
____________________________________________________________________
Zimsterne & Vanillekipferl |
Vanillekipferl
( fra Die grosse Advents-Bäckerei 2012)
Ca. 55 stk.
Ingredienser:
100 gr. sukker
2 tsk vaniljekorn (Ikke sukker) eller korn fra 2 vaniljestænger
250 gr. mel
200 gr. usaltet smør
100 gr. malet mandel
1 knsp. salt
2-3 spsk puddersukker
Fremgangsmåde:
- Bland sukkeret med vaniljekornene. Tag 70 gr. af blandingen fra og stil resten til side til senere.
- Bland vaniljesukker blandingen med mel, smør i mindre stykker, mandler og salt og ælt det til en smidig dej. Brug evt. en røremaskine med dejkrogen.
- Rul delen til en kogle, pak den ind i folie og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader, 150 grader varmluft.
- Tag et stykke dej.
- Rul den ud til en pølse, gerne med 2 hænder, således at den er tykkere i midten og tyndere i spidserne.
- Tag spidserne og før dem ind mod hinanden så de former en hestesko.
- En færdig hestesko - kipferl.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 10 minutter og lad dem afkøle et par minutter på bagepladen.
- ** Skub dem ikke af bagepladen eller flyt dem de første minutter, da de så knækker! - De er meget skrøbelige mens de stadig er varme.
- Efter de er afkølet lidt, men stadig lune, vendes de i det resterende vaniljesukker. Så lækkert :-)
- Hvis der ikke er nok vaniljesukker så bland mere, 4 spsk. sukker og 1/2 tsk vanilje.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar